Внаслідок атаки по Одесі "Іскандером" поранений чоловік помер в лікарні

Окупанти завдали ударів по Одесі балістикою

Минулої п’ятниці, 20 вересня, окупанти атакували Одесу ракетою "Іскандер-М". Тоді четверо цивільних людей було поранено і їм надавалась вся необхідна медична допомога у лікарні. Втім, на жаль, одна людина померла. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

На жаль, вчора в лікарні помер один із поранених внаслідок російської атаки по Одесі 20 вересня. Чоловіку було 58 років. Щирі співчуття родині та близьким, – йдеться в дописі Олега Кіпера.

Більше про атаку по Одесі

20 вересня близько 13:59 в Одесі пролунали потужні вибухи. Була оголошена повітряна тривога, проте про напрямок ракет не повідомлялося, після чого в Одесі пролунало декілька вибухів. Ракета пошкодила припортову та цивільну інфраструктуру, а також цивільне судно під прапором Антігуа.

Нагадаємо, прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України) після чергової атаки російських військ. Зазначимо, місцеві ЗМІ писали, що ворожі війська намагалися вдарити по енергетиці Одеської області другий вечір поспіль. Мешканці повідомляли, що “моргнуло” світло у багатьох районах міста, а навколишні населені пункти без світла. За неофіційною інформацією окупанти використали щонайменше три ракети.

Крім того, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.