Вихід балістики: в Одеській області оголошено повітряну тривогу

Балістична ракета може долетіти до Одеси з 4,5 хвилини.

В Одеській області, як і в інших південних регіонах України оголосили повітряну тривогу. Сповіщення дали через загрозу ракетного обстрілу. Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України.

Увага! Загроза застосування балістики на півдні!, — йдеться в повідомленні.

Правила дій при повітряній тривозі та ракетній небезпеці:

  • Почувши сигнал повітряної тривоги, негайно йдіть в укриття. Укриттям може бути підвал, бомбосховище, підземний паркінг, або будь-яке інше заглиблене приміщення без вікон.

  • Якщо ви перебуваєте вдома, йдіть в підвал або інше захищене приміщення. Якщо підвалу немає, ляжте на підлогу в центрі кімнати, якнайдалі від вікон і дверей.

  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно знайдіть найближче укриття. Якщо укриття не знайдено, ляжте на землю в найближчому заглибленому місці (канава, яма тощо) і закрийте голову руками.

  • Не залишайтеся в автомобілі під час повітряної тривоги. Вийдіть з автомобіля і йдіть в укриття.

  • Слідкуйте за інформацією від офіційних джерел. Офіційні джерела, такі як Міністерство оборони України, будуть надавати інформацію про повітряні тривоги та ракетні небезпеки.

  • Якщо ви чули вибух, негайно ляжте на землю в найближчому заглибленому місці. Не намагайтеся бігти або ховатися всередині будівель.

  • Після вибуху не виходьте з укриття протягом 10 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб відлетіли уламки ракети.

Нагадаємо, російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру.

Також в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.

Крім того, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.