В прокуратурі показали наслідки атаки по Одещині (ФОТО)

Внаслідок атаки по Одеській області одна людина загинула

Прокуратура Одеської області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України) після чергової атаки російських військ. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За інформацією слідства, ввечері 25 вересня, близько 22:20, війська РФ завдали ракетних ударів по території Одеського району. В результаті обстрілу загинула 62-річна жінка, також пошкоджено кілька адміністративних будівель і транспортні засоби.

Крім того, регіон піддався атаці безпілотників уночі. Наразі триває огляд місця подій, а повний обсяг руйнувань і збитків ще встановлюється.

Прокуратура спільно зі слідчими СБУ продовжують документування воєнних злочинів, скоєних російськими військовими.

Зазначимо, місцеві ЗМІ писали, що ворожі війська намагалися вдарити по енергетиці Одеської області другий вечір поспіль. Мешканці повідомляли, що “моргнуло” світло у багатьох районах міста, а навколишні населені пункти без світла. За неофіційною інформацією окупанти використали щонайменше три ракети.

Нагадаємо, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.