РФ атакувала Одеську область: серед постраждалих громадянин Туреччини (ФОТО)

На місці “прильоту” спалахнула сильна пожежа

На світанку російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Двоє водіїв вантажівок отримали поранення, серед них — громадянин Туреччини. Обидва постраждалі перебувають у лікарні у стані середньої важкості, де їм надається вся необхідна медична допомога.

Внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці ДСНС. Через обстріл у пункті пропуску "Орлівка" тимчасово призупинені пропускні операції, попередньо — до 11:00. Наразі здійснюються заходи щодо стабілізації його функціонування. Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.

Крім того, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.