РФ атакувала Одеську область БпЛА: які наслідки обстрілу

РФ атакувала кладовище на Одещині

Вночі ворог атакував Одеську область ударними безпілотниками. Внаслідок обстрілу загиблих та постраждалих немає, втім, в регіоні пошкоджено лінії електромереж. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Один із "шахедів" впав на територію кладовища в Березівському районі без послідуючого загорання. Загиблих та постраждалих немає. Інший, при падінні, пошкодив лінії електропередач. Станом на зараз більше двох тисяч абонентів у Березівському районі лишаються без електропостачання. Наші енергетики з ночі працюють без перерви і вже заживили більше трьох тисяч абонентів. Працюватимуть і надалі, поки світло не зʼявиться у кожній домівці, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на світанку російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру.

Також в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.

Крім того, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.