Канікули не для всіх: чому деякі школярі Одещини не відпочиватимуть наступного тижня

Дати канікул у школах регіону варіюються через специфіку воєнного часу

Осінні канікули у 2024 році в Одеській області стартують 28 жовтня. Це перший відпочинок для учнів у новому навчальному році, але графік канікул може відрізнятися залежно від рішення педагогічних рад шкіл. Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Під час ухвалення термінів канікул враховують епідеміологічну ситуацію, питання безпеки та температурні умови в класах.

Таким чином, з понеділка 508 шкіл області розпочнуть тиждень відпочинку. Ще 26 навчальних закладів запланували канікули на листопад, а 86 шкіл вирішили перенести осінні канікули на січень 2025 року. Таке рішення пов'язане з реаліями воєнного часу — у зв'язку з можливими труднощами взимку, деякі громади прагнуть максимально ефективно працювати до настання холодів. Переважна більшість шкіл, які перенесли канікули, розташовані в Болградському районі.

Наразі є прохання до батьків подбати про безпеку дітей під час осінніх канікул. Бажаю всім ресурсного та безпечного відпочинку!, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними столичної влади, осінні канікули для столичних школярів розпочнуться 28 жовтня і триватимуть до 3 листопада. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський розповів, які заходи планують провести для школярів у період осінніх канікул.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що осінні канікули у школярів Харкова цього року будуть, проте підземні школи продовжуватимуть працювати.

Дізнатися детальніше, коли розпочнуться канікули в Харкові та як працюватимуть підземні школи, можна за посиланням.