Є жертви та постраждалі: РФ влучила в Одесі у судно під прапором Палау

В Одесі пролунало близько чотирьох потужних вибухів

Сьогодні, 14 жовтня, РФ атакувала Одесу балістичною ракетою. Окупанти влучили в портову інфраструктуру. Внаслідок обстрілу є загиблий та постраждалі.

Внаслідок сьогоднішнього удару по портовій інфраструктурі пошкоджено суховантажне судно під прапором Палау, цивільне судно під прапором Беліз та лоцманський катер. Одна людина загинула та двоє постраждали, – йдеться в повідомленні.

Раніше в Одеській області, як і в інших південних регіонах України, оголосили повітряну тривогу через загрозу ракетного обстрілу. За даними Повітряних сил ЗСУ, була висока ймовірність атаки з боку Росії, що й спричинило масове сповіщення. Одесити почули сирени тривоги близько опівдня, після чого почули вибухи.

Нагадаємо, російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру.

Також в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.

Крім того, у ніч на 25 вересня 2024 року російські війська знову атакували Одещину, застосувавши чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69, запущені з повітряного простору над Чорним морем, та 32 ударні безпілотники типу "Shahed". Зафіксовано, що пуски дронів здійснювалися з районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ у РФ. Для відбиття ворожої атаки було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи, а також підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. Під час протиповітряного бою вдалося збити 28 ударних дронів "Shahed" та чотири керовані ракети Х-59/69.