За каденції Кличка відбувається “приватизація” Києва: хто та як збагачується у столиці

Друзям все, решті занепад і хаос: за каденції Кличка відбувається “приватизація” Києва

У Києві продовжують викривати чиновників, які збагачуються під час війни. Це, звісно, лояльні до очільника столиці люди, інакше привілеї вони б не отримали. Про це повідомив доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, інформує портал “Коментарі”.

Столичний депутат, посилаючись на розслідування BIHUS.Info, прокоментував ситуацію в столиці.

“Як і велика кількість моїх друзів і соратників-однодумців, я втомився дивуватись рівню цинізму деяких "хазяїнів життя" з Київради. Нове журналістське розслідування щодо родини депутата Володимира Прокопіва показало справжні цінності цього депутата. Не декларовані "Армія. Віра. Мова", а цілком реальні”, - зазначив він.

У розслідуванні йдеться, що родина заступника мера у перші дні повномасштабного вторгнення Росії на територію України активно займалася скуповуванням елітної нерухомості в столиці. “У той час, як кияни робили все можливе для захисту своєї країни, "київські князі" (згадалася відома картина з обшуків у Максима Микитася) займалися особистим збагаченням”, - зазначив Вітренко.

За словами депутата, фракція "Європейська Солідарність" у Київській міській раді, яку очолює Володимир Прокопів, активно підтримує всі рішення міського голови Віталія Кличка. Депутати регулярно голосують разом з іншими фракціями на підтримку угод, які забезпечують вигоди для окремих осіб, і роблять це за умови "відсутності критики".

“За каденції Кличка у Києві відбувається "приватизація" міста через лояльність і відсутність відкритих питань до міського голови. Вигідні угоди на оренду та продаж нерухомості дістаються лише тим, хто мовчить або активно підтримує політику чинної влади. Лояльні до Кличка особи та союзники отримують у користування вигідні локації в центрі столиці, тоді як звичайні кияни стикаються з розбитими тротуарами, недобудованими станціями метро і хаосом забудови”, - переконаний столичний депутат.

За словами Андрія Вітренка, кожне рішення київської влади, яке продиктоване інтересами невеликої групи людей, — це УДАР по звичайних киянах. “Замість розвитку і турботи про місто, ми бачимо пріоритетність вигод для обраних. Як показує практика, принцип "друзям — все, решті — занепад і хаос" залишається незмінним”, - підсумував депутат.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, на що чиновники витрачають кошти у Києві.