У Києві значно погіршилася якість повітря: яка небезпека існує

Концентрація яких небезпечних речовин перевищена у повітрі

Синоптики попередили про погіршення стану атмосферного повітря у столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

“За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря 17 вересня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК)”, - попередили про загрозу киян синоптики.

Також спеціалісти зазначили, що наступними днями, 18 та 19 вересня ситуація не покращиться - вміст діоксиду азоту в повітрі буде перевищувати критичний рівень – 5 гранично допустимих концентрацій. Таке повітря може негативно впливати на самопочуття людей.

Причиною погіршення повітря називають суху та теплу погоду. “Тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря”, - уточнили у гідрометцентрі.

Повітря у столиці стане чистішим 20-22 вересня. Тоді, за прогнозами, північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години сприятиме поступовому зменшенню концентрацій забруднюючих речовин.

А тим часом у застосунку “Київ Цифровий” про проблеми зі станом повітря не повідомляють. Стан повітря оцінюють як добрий.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що забруднена вода з Чернігівської області дійшла до Київщини. За словами експертів, концентрація забруднення значно менша, ніж була у Сеймі та Десні раніше. Однак спеціалісти готуються до можливого погіршення ситуації з водопостачанням. Детальніше про загрози читайте за посиланням.