Тюльпани для клумб обійшлися столиці на 230 тис. дорожче: хто винен у переплаті

Яке покарання загрожує директору компідприємства

Директору столичного комунального підприємства повідомили про підозру у службовій недбалості. Його підозрюють у закупівлі тюльпанів для клумб зі збитком понад 230 тисяч гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

У поліції зазначили, що посадовець не перевірив ринкову вартість товару. Недбалість чиновника призвела до закупівлі цибулин квітів за значно завищеною ціною.

У службовій недбалості підозрюють директора одного з комунальних підприємств Печерського району м. Києва. Слідчий Печерського управління поліції Василь Марочко розповів, що у жовтні 2023 року 59-річний посадовець уклав договір про закупівлю з-за кордону насаджень тюльпанів у кількості 48 000 штук. У поліції підкреслили, що чиновник проявив службову недбалість, що призвело до переплати при закупівлі посадкового матеріалу.

“Своїми діями фігурант допустив завищення вартості рослин та завдав збитків місцевому бюджету на понад двісті тридцять тисяч гривень”, - підкреслили у поліції.

Слідчі Печерського управління поліції повідомили посадовцю про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк. Наразі вирішується питання щодо відсторонення директора комунального підприємства від займаної посади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вимагали хабар за місце для поховання. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.