Стало відомо, коли у столичних школах розпочнуться осінні канікули

Відпочинок у столичних школярів розпочнеться наприкінці жовтня

У Києві незабаром розпочнуться перші у навчальному році канікули. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними столичної влади, осінні канікули для столичних школярів розпочнуться 28 жовтня і триватимуть до 3 листопада. Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський розповів, які заходи планують провести для школярів у період осінніх канікул. “Осінні канікули для столичних школярів триватимуть з 28 жовтня до 3 листопада. Для учнів у цей час буде організована робота гуртків і компенсаторні заняття з різних предметів. Також наступного тижня у закладах освіти розпочинається шкільний етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика”, - зазначив він.

Також планують провести заходи у період канікул для педагогів. “Для вчителів міські установи підготували низку вебінарів з підвищення професійної майстерності, стресорегулювальні практики для підтримки ментального здоров’я учасників освітнього процесу та тренінги з домедичної підготовки”, – зазначив Валентин Мондриївський.

Посадовець також зазначив, що столичні заклади дошкільної та позашкільної освіти під час канікул продовжать роботу, зважаючи на безпекову ситуацію та дотримуючись алгоритму дій у разі оголошення повітряної тривоги.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що осінні канікули у школярів Харкова цього року будуть, проте підземні школи продовжуватимуть працювати.

Дізнатися детальніше, коли розпочнуться канікули в Харкові та як працюватимуть підземні школи, можна за посиланням.