Головна Новини Регіони Київ На ремонті гуртожитку КП “Київпастранс” розікрали майже 2 млн грн: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

На ремонті гуртожитку КП “Київпастранс” розікрали майже 2 млн грн: подробиці

Директор будівельної компанії завищував обсяги виконаних робіт

сьогодні, 16:45
Поділіться публікацією:

Поліцейські Києва повідомили про підозру директору будівельної компанії. У поліції Києва зазначають, що він “заробив” на ремонті гуртожитку КП “Київпастранс” понад 1,8 млн грн, повідомляє портал "Коментарі".

На ремонті гуртожитку КП “Київпастранс” розікрали майже 2 млн грн: подробиці

Фото Нацполіції

Слідство встановило, що посадові особи комунального підприємства “Київпастранс” та підрядної організації влітку 2021 року уклали договір на виконання капітального ремонту одного з гуртожитків автобусної станції у Святошинському районі столиці.

По завершенню ремонту директор будівельної компанії підготував та підписав документи, до яких вніс недостовірні відомості. Зокрема, директор завищив обсяги та вартість робіт по заміні електропроводки, вікон, дверей тощо. Відтак, компанія безпідставно отримала понад 600 тисяч гривень бюджетних коштів.

“Надалі, на початку 2022 року виникла необхідність в проведенні додаткових робіт та укладено ще один договір. Замовник потребував заміни трубопроводів системи опалення, водопроводу та каналізації, плінтусів, штукатурення стін та їх фарбування, заміна підлоги, покрівлі гуртожитку тощо. Всі ці роботи підрядник виконав упродовж місяця, втім на цей раз в офіційних документах він “дописав” обсяг виконаних робіт, завищивши суму на майже 1 200 000 гривень”, — повідомили у поліції.

Загалом на ремонтах одного гуртожитку компанія “заробила” понад 1 800 000 грн бюджетних коштів.

Підряднику повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України — за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (Розтрата бюджетних коштів). Санкція інкримінованих статей передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Львівській області розікрали 6 млн грн на реконструкції ліній електропередач. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини