Київ підготувався до найгіршого: що робить КМДА на випадок масштабних відключень світла

Київські бювети готові працювати без світла: як місто забезпечує резервні джерела живлення

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА, під час брифінгу розповів, що місто вдвічі збільшило кількість мобільних котелень, які минулого року успішно допомагали підтримувати роботу лікарень та інших закладів під час відключень електроенергії. Наприклад, Олександрівська лікарня та Центр опікової медицини завдяки таким котельням змогли стабільно працювати навіть без світла.

"Ми цього року вдвічі збільшили кількість мобільних пересувних котелень. Це обладнання, яке використовується для опалення лікарень, пологових будинків, закладів, де необхідне тепло. Саме під час відключення електроенергії вони себе дуже непогано зарекомендували: Олександрівське лікарня три доби працювала від таких котелень, Опіковий центр тощо", – зазначив він.

Окрім цього, КМДА підготувала систему автономного водопостачання. Під кожен бювет встановлено генератори, а команди спеціалістів готові приїхати та запустити їх у разі потреби. Також понад сто котелень отримали резервні генератори, що дозволить їм продовжувати працювати навіть під час відсутності централізованого електропостачання.

Окремо Пантелеєв підкреслив, що особлива увага приділяється великим джерелам теплопостачання та артезіанським свердловинам, де стаціонарне електропостачання може бути замінене на резервне. Всі ці заходи спрямовані на те, щоб навіть у випадку тривалих відключень жителі столиці могли отримати базові послуги, такі як тепло та вода.

"Ми перевірили систему автономного бюветного водопостачання. В нас під кожен бювет заготовлені генератори і відповідні бригади людей, які знають, приїжджають та вмикають. Ми більш як сто котелень, які можуть працювати від генераторів, оснастили такими генераторами, тобто вони можуть працювати. Відповідні роботи проведені і по великих джерелах теплопостачання, по артезіанських свердловинах. Там, де можна замінити стаціонарне електропостачання резервним, ми це робимо", – додав він.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У Києві активно працюють над тим, щоб навіть під час відключень електроенергії мобільний зв'язок залишався стабільним. Під час брифінгу в Медіацентрі Україна заступник голови КМДА Петро Пантелеєв поділився, що міська влада спільно з мобільними операторами вживає заходів для підтримки безперебійного GSM-зв'язку.