Головна Новини Регіони Харків У Харкові затримали російського шпигуна: збирав інформацію для коригування обстрілі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкові затримали російського шпигуна: збирав інформацію для коригування обстрілі

Агент ФСБ затриманий у Харкові: готував удари по військових об'єктах

сьогодні, 11:51
Поділіться публікацією:

У Харкові Служба безпеки України затримала ще одного агента ФСБ, який збирав інформацію для підготовки ударів по українських військових об’єктах. 37-річний чоловік був завербований російськими спецслужбами після того, як втік до Росії на початку повномасштабного вторгнення.

У Харкові затримали російського шпигуна: збирав інформацію для коригування обстрілі

СБУ затримала агента ФСБ у Харкові: коригував вогневі удари по Україні

Відомо, що на батьківщину його повернули в травні 2023 року за вказівкою офіцера ФСБ РФ Євгенія Коняхіна. Агент повернувся в Україну через кілька третіх країн, щоб уникнути підозр. Одразу після прибуття він почав виконувати доручення російських кураторів.

Основними завданнями шпигуна було спостереження за військовими об’єктами, де українські військові проходили навчання. Він збирав дані про їхнє розташування, кількість солдатів та озброєння, прикидаючись, що перебуває у місті по роботі. Крім того, він намагався використовувати своїх знайомих — волонтерів та військових — щоб непомітно отримувати від них важливу інформацію під час дружніх розмов.

У Харкові затримали російського шпигуна: збирав інформацію для коригування обстрілі - фото 2

Втім, українська контррозвідка СБУ завчасно викрила його плани, задокументувала всі злочинні дії і затримала під час спецоперації. Агенту вже оголошено підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, що передбачає довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

“Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Спецоперацію проводили за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури”, — йдеться в повідомленні СБУ.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Служба безпеки України затримала одного з керівників безпеки державного підприємства "Укренерго", який виправдовував військові злочини Росії та ставив під сумнів існування України. Його діяльність виявилася справжньою загрозою для енергетичної системи країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини