Складність опалювального сезону та обстріли: наскільки на Харківщині готові до зими

На Харківщині триває підготовка до осінньо-зимового періоду

Теплове господарство області на 96% готове до опалювального сезону. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Ми усвідомлюємо складність майбутнього опалювального сезону та можливі виклики, пов’язані з ворожими обстрілами критичної інфраструктури. Тому, одним із пріоритетних завдань є максимальна децентралізація та автономність. На засіданні Обласного штабу було проведено аналіз готовності кожного району до опалювального сезону. Акцентували увагу громад на необхідності збільшення кількості модульних котелень та когенераційних установок", - зазначає заступник начальника Харківської ОВА Ігор Турченко.

На сьогодні теплопостачальні підприємства області забезпечені 35 когенераційними установками. Сумарна їх потужність – 15,353 МВт.

Підприємства критичної інфраструктури системи життєзабезпечення забезпечені 1131 генераторами на випадок припинення централізованого електропостачання.

Що стосується готовності до опалювального періоду житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери області: житловий фонд Харківщини готовий на 94%, водопровідно-каналізаційне господарство – на 92%, об’єкти соціальної сфери – готові майже на 99%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харків готується до опалювального сезону у пришвидшеному темпі: чи встигнуть

Працівники КП "Харківські теплові мережі" в Харкові у пришвидшеному темпі готують місто до опалювального сезону, який має початися 15 жовтня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства.

Як розповів начальник управління ремонтів ХТМ Рагуф Мамедов, роботи ведуться одночасно на п'яти-шести об'єктах. Зокрема, зараз робітники ремонтують магістральну камеру на Олексіївці, обладнання якої за довгі роки експлуатації зносилося та вийшло з ладу.

Паралельно продовжуються роботи з будівництва блочно-модульних котелень, зокрема фахівці закінчують зведення фундаментів під їх встановлення. За словами начальника філії, Шевченківський район готовий до опалювального сезону на 90%. Так, комунальники вже повністю заповнили теплоносієм внутрішньобудинкові системи і на 85% — внутрішньоквартальні.