Ситуація на Харківщині критична: є загроза для життя комунальників та будівельників

Мова йде про населені пункти на лівому березі річки Оскіл

Триває евакуація з громад Купʼянського напрямку на Харківщині. Сьогодні планується вивезти у безпечні місця ще 250 місцевих жителів. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"Населені пункти на лівому березі річки Оскіл у фокусі уваги. Там ситуація найкритичніша — не можемо відновлювати пошкоджені об’єкти інфраструктури через загрозу для життя будівельників та комунальників", – зазначив голова ХОВА.

Він повідомив, що евакуйованим забезпечують в Харкові місця тимчасового проживання, за необхідності — допомагають з логістикою за межі області.

Процес евакуації координується через безкоштовну "гарячу лінію". Телефонувати необхідно за номером 0 800 33 92 91 — де усім надають супровід та підтримку.

У Харкові для переселенців діють гуманітарні хаби, такі як "Вовчанський" та "Липцівський", а незабаром планується відкрити "Куп'янський" і "Циркунівський", зазначив голова ОВА.

"Це локації, куди людина може прийти з будь-яким питанням, поспілкуватися з адміністрацією свого району, отримати допомогу", – роз’яснив Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині планують оголосити загальну евакуацію: про що мова

За добу ворог застосував проти беззбройних жителів Харківщини 12 керованих авіабомб, з них 4 — по обласному центру, на відкриту територію.

237 дітей з родинами були евакуйовані з 9 вересня по 15 жовтня з окремих населених пунктів Куп‘янського району.

З огляду на безпекову ситуацію напередодні була оголошена загальна евакуація всіх жителів Куп‘янської громади. Вже виїхали у безпечні місця 300 людей, робота триває. Загалом в громаді проживає ще понад 3 500 жителів. Деталі – за посиланням.