Попри обстріли та загрозу руйнувань: коли у Харкові планують відновлювати Північну Салтівку

Стало відомо, коли у Харкові почнуть відновлювати Північну Салтівку

У Харкові провели міжнародний архітектурний конкурс, на якому обирали план відновлення Північної Салтівки. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова.

За його словами, було визначено переможців у конкурсі, який ініціювало місто спільно з Фондом Нормана Фостера в рамках розробки концепції Генерального плану.

За словами очільника Харкова, конкурс - це не тільки відбудова, а й можливість створити ідеальне місто майбутнього, яке стане символом безпеки, комфорту та сучасних стандартів життя.

У конкурсі взяли участь 258 учасників з усього світу, троє з яких, за оцінками журі, і стали переможцями. Автори робіт представляли унікальні рішення щодо фасадів, ефективних укриттів, інноваційні підходи до енергоефективності. Всі ці елементи важливі, і надалі влада планує їх комбінувати.

“Вже наступного року ми почнемо перетворювати ці проєкти на реальні дизайн-рішення, які потім втілимо у будівництві”, - повідомив очільник міста.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Харківська міська влада планує отримати гранти та оформити кредити, частина коштів з яких піде на фінансування комунальних підприємств. Йдеться про залучення інвестиційного гранта в розмірі 10 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку та здійснення місцевого запозичення у розмірі 25 млн євро до бюджету Харківської міської територіальної громади у 2024 році. На які потреби планують спрямувати кошти та які підприємства можуть отримати фінансування, читайте за посиланням.