Головна Новини Регіони Харків Харківщина в лідерах: такою її зробила росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Харківщина в лідерах: такою її зробила росія

Підрозділи ДСНС щодня розміновують кожен метр де окупованої землі на Харківщині

сьогодні, 16:12
Поділіться публікацією:

Харківська область — лідер за кількістю знешкоджених вибухонебезпечних предметів підрозділами ДСНС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на карту проєкту UA War Infographics.

Харківщина в лідерах: такою її зробила росія

Іллюстративне фото

Карта, яка показує обсяг розмінування в різних регіонах України.

Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 2

Ця карта — частина дослідження UA War Infographics "російсько-українська війна: вплив на довкілля".

За даними обласного главку ДСНС Харківщини, покидаючи землі області, ворог ретельно мінував все довкола та залишав за собою велику кількість різноманітних вибухонебезпечних предметів. Заміновані не лише шляхи, але й лісові дороги, стежки, поля, а також безпосередньо ліси, що робить їх надзвичайно небезпечними для пересування.

За оцінками українських та міжнародних експертів, масштаби замінування на Харківщині одні з найвищих в Україні. Російські війська використовували різні типи мін, включаючи протипіхотні, протитанкові та інші вибухонебезпечні пристрої.

Піротехніки ДСНС продовжують обстежувати та розміновувати лісові масиви Ізюмського району. Процес розмінування триває повільно через величезні площі замінованих ділянок лісу та інші складнощі в роботі.

Сапери звертаються до місцевих мешканців із закликом не відвідувати ще не перевірені ділянки лісової місцевості. Це небезпечно!

Міни та інші вибухові пристрої часто встановлюють так, щоб вони були непомітними. Вони можуть бути закопані в землю, прикриті гілками, камінням або навіть спеціально замасковані під природні об’єкти. Через це визначити їх місцеперебування без спеціального обладнання практично неможливо.

"Якщо ви бачите попередження про мінну небезпеку, або знаєте що на даній місцевості відбувалися бойові дії, в жодному разі не відвідуйте її — не наражайте себе на лихо!", – наголошують рятувальники.

Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 3
Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 4
Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 5
Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 6
Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 7
Харківщина в лідерах: такою її зробила росія - фото 8



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини