У Дніпрі стався скандал у приватному ліцеї: що зробили учні та директор

Інцидент, який сколихнув громадськість, стався у приватному «Ліцеї сучасної освіти» Дніпра

Учора в місцевих пабліках Дніпра розлетілося відео, на якому директор приватного ліцею сварить нецензурними словами вихованців, використовуючи російську мову.

У Департаменті гуманітарної політики Дніпровської міської ради висловили засудливу думку стосовно інциденту, зазначивши, що імовірно, очільниця закладу продемонструвала неприпустиму поведінку, використовуючи ненормовану лексику та грубість, спілкуючись російською мовою з учнями, що є недопустимим в українській школі.

"Такі дії суперечать етичним нормам педагогічної діяльності та ігнорують мовну політику, яка передбачає використання державної мови у всіх освітніх закладах.

Окрім того, в приватній школі, де засновником є приватна особа, відповідальність за діяльність закладу лежить на ній, відповідно до чинного законодавства.

Шановні батьки, обираючи приватний заклад, будьте уважними, перевіряйте документи, знайомтесь із засновником, адже за ваших дітей несе відповідальність саме адміністрація школи.

Питання безпеки та добробуту дітей є ключовими в освітньому процесі, і саме це має бути головним пріоритетом кожного закладу освіти", – написали в міськраді.


У коментарях до однієї з публікацій популярного пабліку директорка Аліна Кирпале повідомила, що діти 9-х та 10-х класів трощили приватне майно, випорожнялися в укритті та на документи, розбили три туалети. На зауваження директора та викладачів діти не реагували, після чого на відео потрапив момент, коли директор зірвалася.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Одесі правоохоронці викрили директора одного з фахових коледжів, який вимагав неправомірну вигоду. Згідно з інформацією, затриманий намагався отримати 1000 доларів за сприяння у поновленні навчання колишньої студентки. Слідство вже висунуло йому підозру, і за скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі.