В Україні помер відомий бізнесмен та мультимільйонер

Помер Аднан Ківан: український мультимільйонер та будівельний магнат

Сьогодні, 28 жовтня, стало відомо про смерть українського бізнесмена Аднана Ківана. Про це повідомили в корпорації KADORR Group.

Аднан Ківан народився в Сирії у впливовій родині, але свою освіту здобував в Одесі, коли це ще була УРСР. Він заснував KADORR Group, яка стала відомою завдяки численним будівельним проектам. Одним із найбільш впізнаваних його об’єктів в Одесі є Арабський культурний центр. Крім того, він був власником видання "Kyiv Post" і телеканалу 7 в Одесі, який нещодавно заявив про припинення своєї роботи.

Forbes оцінював статки бізнесмена у 240 мільйонів доларів, вказуючи на нього як на найбагатшого одесита. Проте сам Ківан зазначав, що його статки перевищують 1 мільярд доларів. Його сім’я володіє понад 40 житловими комплексами в Одесі та Києві.

Ім’я Аднана Ківана також згадувалося у кількох конфліктах, зокрема із мером Одеси Геннадієм Трухановим. Бізнесмен критикував місцеву владу за корупційні схеми, а його звинувачували у незаконних забудовах. Одна з суперечок стосувалася лікарні швидкої допомоги, яку KADORR Group побудувала та подарувала місту, але потім її було передано приватним структурам.

Прощання та церемонія поховання Аднана Ківана відбудуться сьогодні, 28 жовтня, о 15:30 на мусульманському кладовищі (західне)

Читайте також на порталі “Коментарі” - Полковник Сергій Ліпський, командир 420-го окремого батальйону безпілотних систем ЗСУ з позивним "Чорномор," помер у п’ятницю, 25 жовтня. Про це повідомив спецпідрозділ "Хорт" на своїй сторінці у Facebook. Інформацію про час і місце прощання обіцяють надати пізніше.