В Одеській області скасували тендер на 80 млн грн: що сталося

При проведенні тендеру виявили порушення

В Одеській області детективи БЕБ виявили ризиковий тендер на реконструкцію будівель та котельні одного із навчально-виховних комплексів Подільського району Одеської області. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки.

За даними БЕБ, замовник планував витратити на реконструкцію понад 80 млн грн.

Переможцем тендеру визнали підприємство, яке не має необхідної матеріально-технічної бази для здійснення таких робіт, тобто не відповідає встановленому кваліфікаційному критерію.

“З метою упередження розтрати бюджетних коштів, аналітики направили рекомендаційний лист замовнику з пропозицією відхилити надану пропозицію та скасувати процедуру закупівлі”, - повідомили у БЕБ.

У результаті розслідування БЕБ ризиковий тендер на реконструкцію скасували.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Закарпатській області детективи БЕБ виявили та скасували ризиковий тендер. За умовами закупівлі планували провести реконструкцію освітнього закладу на 120 млн грн.

За тендерною документацією планувалося проведення реконструкції загальноосвітньої школи з добудовою навчального корпусу, харчоблоку, коридору та спортивного залу. “За результатами аналізу виявлено, що переможець закупівлі не підтвердив досвід виконання аналогічних робіт. Також встановлено, що цінова пропозиція була розрахована з порушенням значення середньомісячної тривалості робочого часу, а відпускні ціни на окремі будівельні матеріали значно перевищували ринкову вартість. Окрім того, замовник склав технічне завдання по предмету закупівлі із порушенням законодавства про публічні закупівлі”, — пояснили в БЕБ виявлені порушення при проведенні тендеру.