В Одесі лікарі організували “бізнес” на ухилянтах: подробиці

“Правильний” діагноз коштував ухилянту 165 тис. грн

В Одесі батько та син організували сімейний “бізнес” на ухилянтах - медичні працівники діагностували призовникам психічні захворювання. “Бізнесмени” опиняться на лаві підсудних. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію поліції Одеської області.

“Слідчі завершили розслідування справи відносно 44-річного завідувача одного з відділень Одеської психіатричної лікарні та його 66-річного батька, який працював в тому ж відділенні лікарем-ординатором. Родичі за хабарі "діагностували" призовникам психічні захворювання, за що можуть на 10 років потрапити за ґрати”, - повідомили у поліції.

У поліції нагадали, що зловмисників затримали під час реалізації однієї з таких оборудок. “Правильний” діагноз коштував ухилянту 165 тис. грн. “У кабінеті завідувач відділення вручив останньому підписану власноруч та батьком довідку з інформацією про те, що чоловік нібито вже два тижні перебуває у них на стаціонарному лікуванні, а також рецепт від психічних розладів. Лікарі отримали від чоловіка 1000 доларів неправомірної вигоди в якості завдатку. Решту обумовленої суми військовозобов’язаний мав сплатити після отримання висновку з неправдивим діагнозом психічного захворювання”, - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків, проведених в ході розслідування справи, слідчі вилучили 1000 доларів, які зловмисники отримали за свої “послуги”, та інші гроші, службову документацію, “чорнові записи”, мобільні телефони й інші речі, що мали значення у справі.

“Затриманим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 241 тис. 920 грн, яким вони скористались”, - повідомили в поліції.

Суд відсторонив медичних працівників від займаних посад.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що кількість покарань за відмову від повісток збільшується.