В центрі Одеси жінка спробувала вивісити триколор: яке покарання на неї чекає

В Одесі жінці загрожує три роки за спробу підняти російський прапор на Європейській площі

Поліція Одеси розпочала кримінальне провадження проти жінки, яка намагалася підняти російський триколор на Європейській площі. Дії громадянки були кваліфіковані як виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, а також глорифікація її учасників. За це їй може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Інцидент стався 7 жовтня близько 23-ї години. Очевидці, які стали свідками події, одразу ж повідомили поліцію про жінку, що намагалася повісити ворожий прапор на постамент і висловлювалася на підтримку Росії.

Правопорушницю вдалося ідентифікувати, а вилучений триколор буде використано як доказ у справі. 43-річна одеситка вже мала проблеми із законом за крадіжку, хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадських місцях. Наразі з жінкою працюють слідчі територіального підрозділу поліції та співробітники СБУ в Одеській області.

У рамках провадження, розпочатого за ознаками ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України, планується проведення експертиз, а також вирішується питання щодо пред’явлення підозри та обрання запобіжного заходу. Слідство триває під контролем Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала у Києві агента воєнної розвідки РФ, більш відомої як ГРУ. Зловмисник коригував ракетно-дронові удари по місту та вчиняв підпали на об’єктах Укрзалізниці.

Крім того, Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції оголосив підозри 11 мешканцям Запорізької області у колабораційній діяльності. Оперативники зібрали докази, що вказують на їхню співпрацю з окупаційною владою у тимчасово захопленому Мелітополі.