Справа на 30 мільйонів: судитимуть трьох одеситів за продаж підробленої техніки

В Одесі судитимуть трьох осіб за продаж підробленої техніки під відомим брендом

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області завершили досудове розслідування щодо трьох осіб, які організували продаж підроблених аксесуарів для мобільних телефонів під маркою відомої американської корпорації. Підозрювані повністю відшкодували збитки, завдані правовласнику бренду. Про це повідомляють правоохоронці.

Слідство встановило, що троє одеситів незаконно продавали контрафактні навушники та смартгодинники через інтернет-магазини. Під час обшуків у їхніх домівках та складських приміщеннях, де зберігалася й перепаковувалася продукція, було вилучено два автомобілі, мобільні телефони, ноутбуки, понад 160 тисяч гривень, 20 тисяч доларів готівкою та аксесуари на загальну суму понад 30 мільйонів гривень. Для забезпечення відшкодування завданих збитків майно було арештоване.

Наприкінці вересня правоохоронці завершили досудове розслідування. Стосовно трьох учасників групи до суду направлено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу розміром до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого, – йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі.