Одеська область відчула землетрус, який стався у сусідній країні

У Румунії стався черговий землетрус, який відчули в Україні

В Румунії у Вранчанській сейсмічній зоні на глибині 103,8 км стався середній землетрус сили з магнітудою 4.2 за шкалою Ріхтера. Про це повідомили у Національному науково-дослідному та дослідно-конструкторському інституті фізики Землі, інформує портал "Коментарі".

Місцеві ЗМІ пишуть, що землетрус відчували мешканці Одеської області, поблизу Ізмаїльського району.

Останній землетрус у цьому регіоні стався 16 вересня. На той раз його магнітуда оцінювалася в 5.5.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Британська розвідка назвала справжню причину вибуху в Торопці, який еквівалентний землетрусу

Удар по схрону боєприпасів у Торопці Тверській області спричинив потужний вибух. Він був еквівалентний невеликому землетрусу. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міноборони Британії у X (Twitter).

Уражений стратегічний склад боєприпасів у Торопці знаходиться за 500 км від України. Це був один із найбільших складів у Росії і містив понад 30 тисяч тонн снарядів. Як вважають британські розвідники, головною причиною поразки 107 арсеналу ГРАУ (головного управління ракетно-артилерійського Міноборони РФ) було неналежне зберігання боєприпасів.

"Вибух у Торопці був зафіксований силою 2,7 за шкалою Ріхтера, еквівалентно легкому землетрусу, пожежі охопили територію завширшки 6 км", — йдеться у зведенні.

Читайте також: У Вугледарі місцеве населення, яке не бажало евакуюватися на територію України, зустріло окупантів з розкритими обіймами. Відео зустрічі окупантів з місцевими опублікував журналіст Андрій Цаплієнко, пише портал "Коментарі".

Деталі зустрічі – за посиланням.