Експравоохоронець з Одещини може потрапити за ґрати на 8 років: які обвинувачення

На Одещині судитимуть експравоохоронця, який у нетверезому стані спричинив ДТП

На Одещині завершено досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця, який під час алкогольного сп'яніння став винуватцем ДТП біля села Єреміївка. Матеріали справи передані до суду. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Подія сталася у грудні 2023 року, коли обвинувачений керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Разом із ним у машині перебували троє пасажирів. На великій швидкості, яка сягала 140-160 км/год, авто врізалося у вантажівку, що рухалася в тому ж напрямку. Внаслідок аварії один з пасажирів отримав серйозні травми, йому ампутували ноги, а інший зазнав численних переломів та травм. У крові водія виявили 1,47 проміле алкоголю.

Правоохоронця звільнено з посади, а суд розглядатиме обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп'яніння, що призвело до тяжких травм (ч. 2 ст. 286-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Процесуальний нагляд у справі здійснювала Одеська обласна прокуратура.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальну справу у зв'язку зі смертю військовослужбовця внаслідок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). За кермом автомобіля, який скоїв наїзд, перебував один із керівників Ніжинського районного управління поліції.

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні за останні вісім місяців у дорожніх аваріях загинуло майже дві тисячі осіб. Це більше, ніж торік, на 10,5%. Загалом з січня по серпень в Україні сталося 16 621 ДТП. Причини та обставини ДТП варіюються, але основними факторами, що призводять до фатальних наслідків, залишаються порушення швидкості та правил маневрування. Всього через перевищення швидкості загинуло 1093 особи. Ще 305 смертельних випадків стались через неправильне маневрування водіїв.