Експортер сільгосппродукції намагався вкрасти у держави 27 мільйонів гривень

На Одещині підприємство відшкодувало понад 27 млн грн несплачених податків

Фінансового директора одеського підприємства судитимуть за ухилення від сплати податків на суму понад 27 мільйонів гривень. Одеська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо нього за фактом умисного приховування доходів від експорту сільськогосподарської продукції.

За даними слідства, обвинувачений, бувши експортером, не відобразив у податковій звітності за II півріччя 2024 року частину прибутків від продажу 23 тисяч тонн пшениці, ячменю та соєвих бобів, які експортувалися морським шляхом до Китаю. Ці дії призвели до недоотримання державним бюджетом понад 27 мільйонів гривень.

Завдяки зусиллям правоохоронців вказана сума була повністю відшкодована державі.

Нагадаємо, протягом року роботи Українського морського коридору, який відіграє ключову роль у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки, було транспортовано 70 млн тонн вантажів до 48 країн світу. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Основні напрямки експорту включали порти Азії, Африки, Європи та Америки. Країни, від Єгипту до Індонезії та від Тунісу до Лівії, отримали українське зерно. Завдяки гуманітарній ініціативі "Зерно з України", сотні тисяч сімей в Ефіопії, Сомалі, Ємені та Судані отримали необхідні продукти харчування.

Також “Коментарі” писали, що, детективи Бюро економічної безпеки України завершили досудове розслідування щодо брокера, який підробив документи на переміщення за межі митної території України, з приховуванням від митного контролю, лісоматеріалів заборонених до вивезення.