Землю на 737 млн грн на Київщині передали у приватну власність

Землю на Київщині передали у приватну власність за рішенням суду

У Київській області 20 га землі лісогосподарського призначення передали у приватну власність. Київська обласна прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення землі у власність держави повідомляє портал "Коментарі".

Через суд вдалося повернути у державну власність землі лісогосподарського призначення вартістю 737 млн грн.

“Білоцерківською окружною прокуратурою шляхом моніторингу Єдиного реєстру судових рішень виявлено ухвалу районного суду, якою в порушення норм Земельного та Лісового кодексів України, визнано за фізичною особою право власності на земельну ділянку лісогосподарського призначення площею 20 га, яка розташована на території Білоцерківського району Київської області”, - повідомили у прокуратурі.

Вивчивши справу прокурори знайшли підстави, щоб вжити заходів та подати апеляційну скаргу.

Суд апеляційної інстанції скасував рішення суду першої інстанції щодо визнання за фізичною особою права власності на земельну ділянку лісогосподарського призначення площею 20 га.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області планували забудувати котеджами 60 га лісу, який має особливе значення для екології столичного регіону.

Відчуження земель лісового фонду розпочалося у 2028 році. Тоді частину масиву вивели з державної власності у приватну — підставою слугували незаконні розпорядження районної державної адміністрації. Решту землі на підставі підроблених державних актів перевели у сільськогосподарське використання. Детальніше про земельні махінації у Київській області читайте за посиланням.