За борг у 12500 доларів погрожували розправою: у Києві викрили злочинну групу (ФОТО)

Киянин отримав кошти за надані IT-послуги, однак зловмисники зажадали повернути сплачені гроші

У Києві чоловіки вимагали неіснуючий борг у 34-річного місцевого мешканця та погрожували розправою. “Ціна питання” становила 12 500 доларів США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом чоловікам 53 та 52 років у вимаганні з погрозою насильства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України)”, - повідомили у міській прокуратурі.

Слідство встановило, що зловмисники вимагали 12500 доларів США у 34-річного киянина. У прокуратурі зазначили, що киянин надавав їм IT-послуги та ці гроші отримав, з його слів, як оплату своєї роботи. “Подальша співпраця не склалася, тож йому заявили, що отримані гроші – борг і він має його повернути до певних дат двома частинами. У разі незгоди чоловіку погрожували фізичною розправою”, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Фігурантів в порядку ст. 208 КПК України затримали під час контрольованої передачі 11 500 доларів США.

До цього правоохоронці зафіксували передачу 1 000 доларів США як погашення “боргу”.

Зловмисникам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у 454 тисячі гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у трьох областях України сім'я влаштувала конопляні ферми, допомагали в незаконному бізнесі ще три особи.

Як працював незаконний бізнес та яке покарання загрожує зловмисникам, читайте за посиланням.