У столичному монастирі УПЦ (МП) пройшли обшуки: що виявила СБУ

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП), який виправдовував війну рф проти України

Служба безпеки задокументувала інформаційно-підривну діяльність ще одного представника УПЦ (МП), який діяв на користь рф.

Йдеться про архімандрита одного із чоловічих монастирів у Києві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України.

За даними слідства, клірик у соцмережах виправдовував повномасштабну війну росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

Під час обшуків за місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ (МП) виявлено докази злочинних дій.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

20 серпня Верховна Рада прийняла закон, який передбачає заборону діяльності релігійних організацій з країн-агресорів. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії Active Group з’ясував, як до заборони УПЦ МП ставляться українці.

Згідно з опитуваннями Active Group, 11,3% українців позитивно оцінюють діяльність УПЦ МП в Україні. З них 6,5% дали однозначно позитивну оцінку, а решта 4,8% вказали як скоріше позитивну. Негативно оцінює діяльність "московської церкви" 67,2% українців – 50,1% вказують, як однозначно негативно, а 17,1% обрали варіант скоріше негативно. Чи підтримують українці заборону церков московського патріархату – читайте за посиланням.