У Київській області будуть активно використовувати дрони: для чого це потрібно

Рибоохоронні патрулі застосовуватимуть дрони для боротьби з браконьєрами

У Київській області посилюють патрулювання деяких ділянок - будуть використовувати БПлА. Так київські рибоохоронці будуть боротися з браконьєрами. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

В агентстві повідомили, що перша група інспекторів опанувала новітні технології управління безпілотними літальними апаратами (БпЛА). Навчання тривало п'ять днів - за цей час рибоохоронці вивчали теоретичні та практичні аспекти управління БпЛА, зокрема ознайомилися з основними принципами роботи дронів, вдосконалювали навички пілотування, виконуючи складні фігури в повітрі, відпрацьовували точне фіксування цілей та контроль за дроном без GPS.

“Нові технології відкривають перед рибоохоронцями широкі можливості для виявлення та документування порушень рибоохоронного законодавства. Зокрема, дрони типу DJI 2S можуть здійснювати польоти на висоті до 100 метрів і контролювати території до 18 км у радіусі. Таким чином, використання БпЛА дасть змогу суттєво зекономити пальне та оперативно виявляти порушників навіть у найвіддаленіших і важкодоступних куточках водойм, що значно ускладнить життя браконьєрам”, - повідомили в агентстві.

При цьому пояснюють, що застосування дронів допоможе зменшити кількість залучених людей та мінімізує ризики корупційних проявів.

Планують навчити всіх інспекторів патрулювати територію за допомогою БПлА.

“Територія, яку ми патрулюємо, лише на Київщині перевищує 92,5 тис. га водного плеса, плюс 58 тис. га Канівського водосховища, відповідно забезпечити надійний захист від браконьєрів силами 23 інспекторів такі значні площі об’єктивно неможливо. Водночас використання дронів дозволить доволі ефективно і браконьєрів виявляти, і відеодокументувати їх дії для подальшого відкриття адміністративного або кримінального провадження”, - розповів заступник начальника Київського рибоохоронного патруля Олег Клименко.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Київській області знайшли контрафакт.