У Києві затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих військовослужбовців

Чоловік зняв ганебні відео, де у нецензурній формі коментував загибель військових та рекламу Сил оборони

Під час моніторингу соцмереж працівники поліції Києва виявили відеозапис, на якому чоловік, використовуючи ненормативну лексику негативно висловлювався в бік українського суспільства та принижував військових, зокрема захисників, які загинули захищаючи український народ від російського агресора. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Києва.

У результаті проведених оперативних заходів працівники поліції спільно зі співробітниками СБУ встановили особу зловмисника та затримали його поблизу місця проживання. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії рф проти України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Відповідно до санкції статті за такі дії законодавством передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Зазначимо, що відео цього чоловіка виклав у мережу засновник спецпідрозділу "KRAKEN" Костянтин Немічев, який прокоментував його висловлювання та зазначив, що просто вибачень за цей вчинок мало.

"Як таких людей ще цей світ носить?

Цей покидьок прийшов на Майдан та почав принижувати гідність загиблих Героїв біля прапорців у їхню пам‘ять!

Далі цей йолоп почав знімати рекламу Кракену та Азову, щось там висміювати та казати що це "нацистська символіка".

Хотілося б щоб цьому виродку якнайшвидше зрозуміло пояснили за ці всі висловлювання та правоохоронні органи нормально зробили свою роботу", – наголосив військовий.

Читайте також: "Всі, як пацюки побігли": горе-блогерка зі столичного вокзалу опинилася у поліції