Столичний прокурор при обшуку виявив понад 4 мільйони гривень та залишив собі

ДБР завершило розслідування щодо одного з київських прокурорів, який привласнив мільйони гривень

Працівники ДБР завершили розслідування стосовно прокурора однієї з районних окружних прокуратур Києва. Він привласнив мільйони грошей, вилучених під час слідчих дій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

У серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуків він вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. у різній валюті в гривневому еквіваленті.

Однак, замість передачі грошей на належне збереження, прокурор забрав їх собі.

Після цього він перестав ходити на роботу та не з’являвся за адресою, вказаною як фактичне місце проживання.

Наразі фігурант звільнений із органів прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Львові на хабарі затримано посадовця, який обкладав "даниною" підприємців

Служба безпеки та ДБР ліквідували корупційну схему в Західному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань Мін’юсту. У результаті комплексних заходів у Львові затримано керівника цього управління. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресцентру СБУ.

За даними слідства, посадовець вимагав хабарі з підприємців в обмін на безперешкодне ведення господарської діяльності у виправних установах західного регіону України. Задокументовано, що фігурант налагодив корупційну схему із компанією, яка займалася обробкою деревини на території однієї із виправних колоній.