Столичний посадовець у 6 разів завищив вартість робіт: що йому загрожує

Підрядник повернув надміру сплачені кошти за встановлення вентиляційної системи

У столиці викрили розтрату коштів під час ремонту, проведеного в укриття водної станції для дітей. Там встановили вентиляційну систему за завищеними цінами. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію поліції Києва.

У поліції зазначили, що дії посадовця завдали збитків у розмірі майже 300 тис. грн - йому оголосили про підозру.

“Зловмисник, займаючи керівну посаду відділу експлуатації Київського палацу дітей та юнацтва, під час складання проєктно-кошторисної документації суттєво завищив вартість вентиляційної системи. Відтак з бюджету було перераховано кошти у сумі близько 360 тисяч гривень, в той час, як реальна вартість системи, яку встановили, коштувала близько 60 тис. грн” - повідомили у поліції.

Одного з керівників Київського палацу дітей та юнацтва підозрюють у службовій недбалості. Протиправні дії вчинив 64-річний завідувач відділу експлуатації.

Начальник відділу поліції в річковому порту Київ Олександр Юхта уточнив, що відповідно своїх функціональних обов’язків 64-річний посадовець мав складати проєктно-кошторисну документацію для проведення ремонтних робіт укриття у приміщенні Водної станції на Трухановому острові, де діти навчаються плавати на байдарках. Однак ціни завищив. За поданою посадовцем документацією була передбачена ціна – близько 360 тисяч гривень, тоді як реальна вартість встановленої системи становить близько 60 тисяч гривень.

“Фігуранту повідомили про підозру за частиною першою статті 367 Кримінального кодексу України, тобто, неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом громадським інтересам.

Якщо провина посадовця буде доведена, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

“У ході досудового розслідування підрядник, який виконував зазначені ремонтні роботи, відшкодував завдані збитки та повернув різницю у сумі 300 тисяч гривень на рахунок комунального підприємства”, - повідомили у поліції.






Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у столиці планували відремонтувати кладовище за 181 млн грн.