Столичне КП відмовляється розірвати сумнівний договір на понад 250 млн грн: справа дійшла до суду

На реконструкцію Бортницької станції аерації планували витратити 253,3 млн грн, однак договір визнали сумнівним

Аудитори вимагали розірвати договір на суму 253,3 млн грн з реконструкції Бортницької станції аерації. Угоду підписала КП “Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція” з підрядною організацією. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Державної аудиторської служби.

У службі зазначили, що влітку 2023 року замовник робіт – КП “Київбудреконструкція” – за результатами аукціону підписав з підрядником договір на виконання комплексу робіт з нарощення дамби та перемичок навколо мулових полів №1 та №2.

“Аудитори Північного офісу Держаудитслужби провели процедуру моніторингу закупівлі та надали висновок про допущені замовником порушення. Тендерна пропозиція переможця торгів не відповідала технічній специфікації щодо визначення витрат договірної ціни та вимогам охорони довкілля. Крім того, замовник відхилив пропозицію іншого учасника закупівлі, яка відповідала всім вимогам та була нижчою за пропозицію переможця на 14,3 млн грн”, - йдеться у повідомленні Держаудитслужбі.

Тому аудитори наполягли на розірванні договору, адже це б зекономило столичному бюджетну значну суму.

“Київбудреконструкція” не погодилась із висновками аудиторів та вирішила оскаржити його в суді. При цьому КП, ігноруючи вимоги аудиторів, не зважаючи на судовий спір, продовжувало виконання договору та перерахувало підряднику всю суму – понад чверть мільярда гривень.

Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням підтвердив правильність та законність вимог аудиторів щодо розірвання договору. “Матеріали за вказаним порушенням законодавства передано до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності”, - зазначили у Держаудитслужбі.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Києві знищили озеро, а гроші на відновлення розікрали.