Столична влада безжально знищує історію Києва: яку будівлю руйнують

У Києві знищують чергову історичну будівлю, а столична влада бездіє

У столиці зникають унікальні та історичні будівлі, а на їхньому місці будуються хмарочоси та торгові центри. Звісно, вони приносять більше прибутку, ніж якась малоповерхова і часто аварійна споруда. Про черговий випадок знищення історичної будівлі розповів депутат Київської міської ради Андрій Вітренко, повідомляє портал "Коментарі"

За його словами, безжальне знищення історії Києва продовжується. “На Лук'янівці знову знищують історичну будівлю, де колись була Лук'янівська поліцейська дільниця. Техніка вже частково розібрала дах, стіни падають. Чому знову? Бо це не перша спроба. Минулого разу активістам вдалось зупинити руйнування, тоді ж мер Віталій Кличко обіцяв захистити будівлю, підписав документ у 2021 році, але що змінилося? Нічого”, - розповів столичний депутат.

Він переконаний, що забудовники, під прикриттям міської влади, продовжують свій наступ на Київ і діють гірше за російських окупантів.

“І це не поодинокий випадок. Лісопильня Сніжка 1902 року – історична будівля на Подолі, – була зруйнована тією самою компанією, що зараз нищить Лук'янівку. "Будинок з комахами" також постраждав під час так званого "ремонту". І таких прикладів десятки.

Річку Либідь закатують у бетон заради нового ТРЦ, археологічні пам’ятки в Китаєво забудовуються новими ЖК, садиба Зеленських вже стерта з лиця землі, щоб на її місці виріс черговий багатоповерховий монстр”, - наголосив Андрій Вітренко.

Він наголосив, що у столиці знищується не тільки архітектура, а й сама душа.

“Друзі забудовники Кличка, паразитуючи на громаді, набивають свої кишені, а ми втрачаємо Київ. Ми втрачаємо те, що робить нас унікальними, нашу історію, нашу культуру. Київ – це більше, ніж просто бетон і асфальт. Це місто з багатовіковою історією, яку у нас намагається забрати зграя забудовників!”, - наголосив столичний депутат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувається з повітрям у Києві.