Скарги киян почули: столична влада побачила порушення та ухвалила важливе рішення

Повітря в Києві отруюють не тільки дим від пожеж та пилові бурі, а й підприємства

Кияни неодноразово скаржилися столичній владі на якість повітря у Подільському районі. Звертали увагу столичних чиновників, що діяльність ТОВ “АДМ” значно погіршує стан повітря. Столична влада довго розглядала порушене питання і нарешті ухвалила рішення на користь мешканців столиці, повідомляє портал “Коментарі”.

Київська міська військова адміністрація ухвалила розпорядження про зупинення дії дозволу на викиди забруднюючих речовин, виданого ТОВ “АДМ”.

Директор Департаменту Олександр Возний повідомив, що провели перевірку діяльності підприємства під час якої були зафіксовані порушення.

“Впродовж тривалого часу ми отримуємо численні скарги киян на діяльність ТОВ “АДМ”, розташованого за адресою вул. Сирецька, 33. Громада скаржиться на сморід уночі та неможливість спати з відкритими вікнами через погане повітря та запах”, - уточнив Олександр Возний.

Він зазначив, що рішення зупинення дії дозволу прийнято на підставі припису Державної екологічної інспекції Столичного округу від 27 вересня 2024 року. При цьому у Департаменті нагадали, що згідно із Законом України “Про охорону атмосферного повітря”, дія дозволу на викиди зупиняється через десять робочих днів з дня прийняття відповідного рішення.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що українцям синоптики радили підготуватися до погіршення стану повітря — деякі області накрило пилом. Таку ситуацію синоптики прогнозували до п'ятниці, допоки в Україні не зміниться напрям вітру на південний та західний. Про ситуацію з повітрям читайте детальніше за посиланням.