Ремонт кладовища за 181 млн грн у Києві: що пішло не так

Яка компанія отримала тендер на ремонт кладовища у Києві

У столиці планували виконати капітальний ремонт кладовища. Вартість робіт, відповідно до тендерної документації, становила понад 181 млн грн. Однак договір на проведення робіт скасували. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію бюро економічної безпеки України.

“Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві упередили ризиковий тендер вартістю понад 181 млн грн на проведення капітального ремонту столичного міського кладовища”, - повідомили в бюро.

Тендер на закупівлю послуг оголосила ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства Київської міської державної адміністрації.

Спеціалісти БЕБ перевірили тендер та виявили деякі порушення стосовно переможця закупівлі. До того ж переможець був єдиним учасником аукціону.

“Зокрема, у тендерній пропозиції компанії відсутні розрахунки вартості послуг з підтверджувальними документами”, - уточнили у БЕБ.

Спеціалісти бюро направили рекомендаційний лист із виявленими порушеннями до Північного офісу Держаудитслужби, Київської міської державної адміністрації та замовника. Наразі сторони розірвали договір.

У БЕБ не вказали, яке саме кладовище планувати відремонтувати та яка компанія отримала тендер.

Портал “Коментарі” з'ясував, що йдеться про капітальний ремонт об'єктів благоустрою на ділянках для почесних поховань Міського кладовища по вул. Стеценка, 18 в м. Києві. Аукціон провели у серпні, а кінцевий договір уклали з ТОВ "ДОРБАУ" #42800568 у жовтні 2024 року.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Тернопільській області викрили ризикову закупівлю. Що закупили з порушеннями, читайте за посиланням.