Працівника ТЦК затримали у Києві: що він скоїв

Працівник столичного РТЦК вимагав хабар та пропонував відстрочку від мобілізації

В Україні продовжують викривати працівників ТЦК, які вимагають хабарі за сприяння в ухиленні від мобілізації. Черговий факт правопорушення викрили в районному ТЦК та СП Києва. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київського міського ТЦК та СП.

“Триває робота з викорінення корупції в системі комплектування. Напередодні за сприяння Київського МТЦК та СП, керівництва Подільського РТЦК та СП співробітниками ДВКР СБ України затримано помічника начальника Подільського РТЦК та СП у м. Києві”, - повідомили у столичному центрі комплектування.

Зазначається, що правопорушник запропонував фігуранту кримінального провадження за грошову винагороду уникнути штрафів за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

“Також затриманий хотів допомогти військовозобов'язаного отримати незаконну відстрочку від мобілізації”, - уточнили у столичному ТЦК.

За фактом протиправних дій здійснюється оперативне супроводження в рамках кримінального провадження внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

“Подібні епізоди кидають тінь не лише на окремі РТЦК та СП, а й на всю систему комплектування. Тож ми й надалі будемо сприяти тому, щоб система позбавлялася порушників закону”, - запевнили у Київському міському ТЦК та СП.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Сумській області після мобілізаційних заходів, які здійснювали працівники ТЦК та Нацполіції, сталася бійка. В обласному ТЦК відреагували на відео та звернулися до свідків.