Перші повістки поштою уже отримують кияни (ФОТО)

Скільки днів відведено на відвідання ТЦК у разів отримання повістки поштою

Кияни почали отримувати повістки поштою. Відповідні фото з'явилися в мережі інтернет, повідомляє портал "Коментарі".

Це нова практика запрошення військовозобов'язаних до ТЦК. Перші повістки “Укрпошта” отримала 17 вересня. З усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів “Укрпошти”. Загалом поштовий оператор отримав близько 6 тисяч повісток щодо виклику військовозобов'язаних до ТЦК. При цьому на кого саме формувати повістки обирали не в місцевих ТЦК.

Повістки, згенеровані Реєстром військовозобов'язаних і підписані електронними підписами начальників територіальних центрів комплектування ЗСУ. Там розміщений спеціальний QR-код підтвердження.

На явку до ТЦК надано 14 днів. Варто зазначити, що за законом про мобілізацію, який набув чинності у травні, повістка вважається врученою у разі: отримання поштового відправлення особою;

  • відмови отримати поштове відправлення;

  • відсутності особи за адресою місця проживання, повідомленою цією особою ТЦК під час уточнення своїх облікових даних;

  • відсутності особи за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, якщо ця особа не повідомила ТЦК іншої адреси місця проживання.

У разі неявки за повісткою передбачена адміністративна відповідальність, при цьому порушників до ТЦК примусово доставлятиме поліція на підставі звернень відповідних ТЦК, в порядку визначеному статтями 259, 261 та 262 КУпАП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до кінця року буде надруковано 900 тисяч повісток. На це Кабмін виділив 71 мільйон 820 тисяч гривень.