Нову грошову допомогу затвердили у столиці: коли кияни отримають виплати

Коли кияни отримають нову грошову допомогу

У столиці затвердили виплату нової грошової допомоги - виплачуватимуть кошти пораненим киянам – Захисникам і Захисницям України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Розмір виплати складатиме 45 тисяч гривень.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда зазначила, що над розробкою порядку виплати працює Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА. Допомога буде доступна через “Портал Захисників і Захисниць”.

Директор Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА Руслан Світлий розповів, коли почнуть виплачувати грошову допомогу.

“Я вам скажу по секрету, він вже розроблений (порядок, - ред.), ми це будемо робити дуже швидко. І я думаю, що найближчими днями ми вже подамо його на юстування. А там технічно-бюрократичні речі, вони теж достатньо швидкі, затримок ніяких не буде, і ми почнемо сплачувати. Але рішення, сплата почнеться після набрання чинності рішення”, - повідомив директор.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на сайті петицій до Кабінету міністрів України зареєстроване звернення з проханням збільшити допомоги при народженні та усиновленні дитини.

Автор петиції вимагає якнайшвидше розглянути та ухвалити законопроєкт № 11072. Однак Міністерство соціальної політики не підтримало даний законопроєкт. Дізнатися детальніше, яку грошову допомогу передбачено проєктом закону та чому Мінсоцполітики рекомендує не ухвалювати законопроєкт, читайте за посиланням.