На хабарі спіймали посадовця КМДА: подробиці

Посадовець створював перешкоди для роботи перевізників у Києві

У Київській міській державній адміністрації посадовець вимагав хабарі від перевізників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Чиновник організовував безпідставні перевірки задля вимагання грошей за здійснення пасажирських перевезень. “За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору Комунальної служби перевезень КМДА у систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників (ч. 3 ст. 368 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

До повноважень вказаного комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.

У ході досудового розслідування було встановлено, що посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників. За результатами перевірок було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Таким чином посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.

“Зазначимо, що раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства”, - повідомили у Київській міській прокуратурі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вилучили арсенал на суму 1,7 млн грн. Яку зброю продавали зловмисники, читайте за посиланням.