Киянам радять зачинити вікна та залишатися вдома: що сталося

У столиці знову фіксується погіршення стану повітря

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України попередило, що станом на ранок 23 вересня у м.Києві та його околицях спостерігається тимчасове погіршення якості повітря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію міністерства.

“За даними моніторингових постів місцевої влади та громадських організацій, наразі середній рівень забрудненості повітря. При таких показниках рекомендації щодо обмеження часу перебування на вулиці не є обов'язковими, але радимо звертати увагу на своє самопочуття. У разі змін у стані якості повітря Міндовкілля надасть додаткову інформацію”, - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також нагадали, що як повідомлялося раніше, причиною погіршення стану повітря називали горіння торф'яників, пожежі в екосистемах, осінні коливання температур та слабкий вітер.

У міністерстві нагадали містянам, щоб зменшити негативний вплив на здоров’я в періоди пожеж на торфовищах і знизити ризик розвитку серйозних захворювань, дотримуйтеся наступних заходів безпеки:

  • За можливості не перебувайте на відкритому повітрі, особливо під час періодів інтенсивного диму.

  • Тримайте вікна та двері зачиненими, щоб запобігти потраплянню диму в приміщення.

  • Підтримуйте водний баланс. Пийте багато води.

  • Використовуйте маску або респіратор, а також — очищувач повітря.

  • Використовуйте очисники повітря.

  • Робіть вологе прибирання приміщень.

“Особливу увагу на ці поради мають звернути люди із захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем”, - наголосили у міністерстві.

Про погіршення стану повітря повідомляє і застосунок “Київ цифровий”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці затвердили нову грошову допомогу.