Готівку в доларах та євро знайшли ще в одного голови МСЕК (ФОТО)

Справу щодо голови МСЕК передали до суду

У Київській області судитимуть голову міжрайонної МСЕК - він допомагав військовозобов'язаним отримувати групи інвалідності для відтермінування призову до ЗСУ. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Національної поліції.

Посадовця медичної комісії підозрюють у службовому підробленні та незаконному переправленні осіб через державний кордон України. У поліції зазначили, що медичні висновки з фіктивними діагнозами надавали чоловікам мобілізаційного віку законні підстави для виїзду за кордон.

“Достовірно знаючи про відсутність об’єктивних підстав для отримання чоловіками призовного віку групи інвалідності, посадовець вносив до офіційних документів фіктивні дані щодо захворювань. На їх підставі комісія приймала рішення про надання особам групи інвалідності. Це слугувало підставою для відстрочки від мобілізації і подальшого виїзду за кордон”, - повідомили у поліції.

У голови МСЕК провели обшуки та вилучили понад 25 000 доларів, 1600 євро, копії медичних документів тощо.

У вересні цього посадовцю повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт стосовно голови міжрайонної МСЕК скеровано до суду.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченому, до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про викриття голови МСЕК у Хмельницькій області.