Елітні автомобілі, 1,2 млн доларів та 45 тис. євро знайшли у працівників столичного ТЦК (ФОТО)

У районному ТЦК працівники організували схему одержання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації

У працівників столичного ТЦК знайшли 1,2 млн доларів, 45 тис. євро та 11 елітних автомобілів. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону викрито та повідомлено про підозру трьом службовцям Голосіївського РТЦК та СП м. Києва, колишньому голові ВЛК та двом цивільним особам”, - повідомили в Офісі.

Правопорушникам інкримінують, залежно від скоєного, вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних мереж (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 361 КК України).

В Офісі зазначили, що підозрювані організували схему одержання неправомірної вигоди від чоловіків, які підлягають мобілізації. “За 8,5 тис. доларів США вони обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у визначеному ТЦК та СП, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру військовозобов’язаних та резервістів”, - йдеться у повідомленні.

Підозрюваних затримали правоохоронці під час одержання другої частини коштів у сумі 4 тис. доларів.

У ході розслідування провели понад 40 одночасних обшуків. Виявили та вилучили понад 1,2 млн доларів США та 45 тис. євро готівкою, мобільні телефони, чорнові записи, печатки та кліше РТКЦ та СП, військові квитки, 11 автомобілів бізнес-класу вартістю понад 100 тис. доларів США кожна.

В Офісі генпрокурора зазначили, що вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що столичний ТЦК замовив ремонт на понад 5 млн грн.