Довічне ув'язнення замість 150 доларів: за що мешканці Київщини можуть отримати суворе покарання

Мешканці Київщини за 150 доларів влаштовували підпали: подробиці

У Київській області місцеві мешканці вчинили декілька підпалів на замовлення куратора з РФ. За це їм обіцяли винагороду. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

Двом особам повідомили про підозру у вчиненні з метою ослаблення держави підпалу, спрямованого на зруйнування або пошкодження об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення, вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 КК України).

У ході розслідування справи було встановлено, що двоє мешканців Київщини у жовтні 2024 року вирішили здійснити підпал та вивести з ладу релейну шафу, яка розташована на залізничній станції Мотовилівка Фастівського району. Замовлення підозрювані отримали через Telegram. За злочинні дії їм пообіцяли заплатити по 150 доларів США.

“Чоловіки заздалегідь придбали легкозаймисту рідину та 7 жовтня 2024 року підпалили релейну шафу, в результаті чого відбулось її займання. Надалі зняли свої злочинні дії на телефон та відправили відео замовнику”, - повідомили у прокуратурі.

Слідство також встановило, що 19 жовтня 2024 року один із вказаних чоловіків підпалив відділення АТ “Укрпошта”, яке знаходиться в селі Мотовилівка Фастівського району. Його затримали під час вчинення злочину в порядку ст. 208 КПК України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

“За скоєне паліям загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна”, - зазначили в обласній прокуратури.



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Івано-Франківську підпалювали військові автомобілі.