Допоміг за “відкат”: столична поліція викрила корупційну схему на закупівлі ліків

На тендері підозрюваний отримав відкат в розмірі 60 тис. грн

Корупційну схемі при закупівлі медичного обладнання та лікарських засобів викрили поліцейські. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

У протиправних діях підозрюють фармацевта одного з інститутів НАМН України та представника фармацевтичної компанії.

“За планом спільників, службовець, що відповідав за процедуру тендерних закупівель, мав створити штучні перепони іншим учасникам торгів та забезпечити виграш обраній фірмі, за що йому пропонували 60 тисяч гривень “відкату”, - повідомили в поліції.

У ході розслідування з'ясували, що вказана медустанова оголосила тендер оголосила тендер на закупівлю медичного обладнання та лікарських засобів. Підозрювані звернулися до особи, яка відповідає за проведення публічних закупівель. Вони пропонували забезпечити перемогу для обраної підрядної компанії.

“Виграш мав забезпечуватись через створення штучних перепон для інших учасників тендеру, навіть попри те, що майбутній "переможець" пропонував найвищу ціну за товар – 3 млн гривень. У випадку позитивного вирішення питання, постачальник обіцяв винагороду у розмірі 10% від суми тендеру”, - повідомили в поліції.

Оборудка вдалася, і правоохоронці задокументували факт передачі фігурантами понад 60-ти тисяч гривень “відкату” службовій особі та затримали їх у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правопорушникам слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України - пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Відповідно до статті підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що допоможе зменшити “апетити” посадовців.