Артезіанську свердловину у Києві побудували з порушеннями, ще й привласнили кошти: подробиці

Підприємства побудували свердловину, яка фактично на 110 метрів менша

На Оболоні у столиці побудували свердловину, глибина якої не відповідає тій, що була затверджена документами. Представникам підприємств, які виконували роботи, оголосили підозри. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівникам підрядної організації та субпідрядного підприємства за фактом привласнення бюджетних коштів у великих розмірах шляхом внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, КП “Київводфонд” та приватне підприємство уклали договір. Йшлося про будівництво артезіанської свердловини на вулиці Вишгородській, 10 в Оболонському районі м. Києва. Підрядна організація для виконання робіт залучила субпідрядника.

“За результатами геофізичних досліджень, здійснених в ході проведення судової будівельно-технічної експертизи встановлено, що глибина побудованої артезіанської свердловини становить майже 160 метрів, хоча за заявленим проєктом та паспортом глибина - 270 метрів”, - повідомили у прокуратурі.

Тобто, підприємства побудували свердловину, яка фактично на 110 метрів менша, ніж було передбачено умовами договору. При цьому обсяги фактично виконаних робіт виконавці вивищили на майже 580 тисяч гривень. Тобто на цю суму завдано збитків столичному бюджету.

Досудове розслідування у справі триває.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У прокуратурі нагадали, що раніше було повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів під час будівництва цієї свердловини посадовцям КП “Київводфонд”.

За вказаною адресою розміщуються бюветний комплекс. Компанію, яка будувала свердловину, у прокуратурі не вказують. Однак портал “Коментарі” з'ясував, що у 2021 році проводили відповідний тендер. Переможцем торгів визначили ТОВ “Гидротехнобур”, вартість робіт становила 4 572 830 грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємець на Київщині привласнив 300 тис. грн бюджетних коштів.