Алкоголь може повернутися у столичні МАФи: що відомо

У КМДА ймовірно планують скасувати заборону продажу алкоголю

У Києві продаж алкогольних напоїв у МАФах, тимчасових спорудах тощо заборонили у 2018 році. І ймовірно цю заборону скасують. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook повідомив автор цифрового контенту Владислав Михайленко, інформує портал "Коментарі".

Він опублікував скрін новини закритого пабліка


Директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костюков ймовірно вирішив визнати рішення про заборону такою, що втратила чинність. Йдеться про рішення Київради від 27.09.2018 року №1529/5593 “Про встановлення обмеження продажу пива (окрім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних, напоїв, вин столових у м. Києві”.

За словами Владислава Михайленка, рішення щодо обмеження продажу алкоголю:

  • допомогли зменшити кількість злочинів та правопорушень скоєних у стані алкогольно спʼяніння,

  • зменшити рівень підліткового алкоголізму,

  • покращили рівень комфорту проживання в “спальних” районах,

  • зменшили кількість наливайок.

Це стало прикладом для прийняття відповідного Закону.

“Позитивні напрацювання стали основою для регулювання продажу алкоголю під час воєнного стану. Якщо Київрада зніме обмеження - можна вважати її клінічно хворою!”, - зазначив киянин.

Зазначимо, що зміни планувати внести у проєкт постанови у 2023 році. Тоді пропонували наступні зміни:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві безжально знищують історичні будівлі. Депутат Київської міської ради Андрій Вітренко розповів про зниження ще однієї будівлі. Детальніше про ситуацію в столиці читайте за посиланням.