Завищені ціни на бензин та дизпаливо: скільки переплатила поліція охорони у Харківській області

Ціни на бензин та дизпаливо на АЗС нижчі за ті, що вказані в договорі на постачання

У Харківській області закупили бензин та дизельне пальне за завищеними цінами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Так 28 травня 2024 року управління поліції охорони у Харківській області уклало з ТОВ “Інкам Фінанс” два договори на загальну суму у 26,92 млн грн. Йшлося про поставки бензину та дизельного пального.

Відповідно до умов, товариство має поставити до кінця року 269 000 літрів бензину А-95 та 186 000 літрів дизпалива. Літр бензину коштував поліції охорони 59,99 грн, а дизпалива – 57,99 грн.

“Це значно завищена ціна і станом на зараз, і станом на день підписання договорів, і з урахуванням того, що ТОВ “Інкам Фінанс” набагато дешевше поставляє бензин та дизпаливо іншим бюджетним організаціям”, - повідомили у ХАЦ

До того ж очікувана вартість двох договорів, яку виставило Управління поліції охорони у Харківській області, становила 25 175 190 грн. Сума договорів загалом склала майже на 2 млн грн більше, а саме – 26 923 450 грн.

ТОВ “Інкам Фінанс” продає паливо брендів “Авіас” та ANP. У ХАЦ повідомили, що станом на 13 вересня середня вартість на заправках “Авіас” у Харківській області значно нижче тих, які зазначені в договорі. Наприклад, звичайному покупцю літр дизеля обійдеться в 50,99 грн, а літр бензину А-95 – в 55,88 грн. Тобто, якщо навіть брати не гуртові ціни, то Управління поліції охорони переплатило майже 2,5 млн грн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Львівська облрада купує подарункові годинники за завищеними цінами.